Varm Avokado och Laxbakelse
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Dela och ta bort kärnan i avokadon
- Gröp eventuellt ut med en sked lite av innehållet om hålet där kärnan varit känns litet
- Dela varje laxskiva i fyra delar
- Klä varje hål i avokadon med två delar av laxen
- Bred ett tunt lager av dijonsenap på laxen
- Strö lite dill i hålet, går bra med fryst
- Lägg över avokadohalvorna i en ugnssäker form, försök att få dem att stå så plant som möjligt
- Separera vitan från gulan och lägg försiktigt i en gula i varje hål, spara vitan i en skål
- Fyll på äggvita med hjälp av en sked i tomrummet runt gulan
- Salta och peppra över äggen
- Tillaga i ugnen i ca 20 minuter tills vitan stelnat
- Dekorera dina Avokado och laxbakelser med lite färsk dill
- Serveras varma
Ät din Varma Avokado och Laxbakelse till frukost, lunch, mellanmål eller varför inte som en god förrätt. Duka gärna upp tillsammans med en härlig sallad.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo paleorecept sverige recept matblogg paleoblogg
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]