Mustig Köttgryta
Så här gör du
- Dela högreven i mindre delar (grytbitar)
- Salta och krydda grytbitarna med himalayasalt/havssalt och mald kryddpeppar
- Bryn köttet i en stekpanna så det får en stekyta
- Lägg över köttet i en stekgryta
- Dela eventuellt champinjonerna och hacka löken
- Bryn champinjonerna och löken i stekpannan tills de fått lite färg
- Lägg över i stekgrytan
- Häll över vatten, ska precis täcka allt i grytan
- Lägg ner lagerblad, kryddpepparkorn, himalayasalt/havssalt och rosmarinskvisten
- Låt småkoka sakta under lock i 1 timme (kolla då och då så att det inte kokar torrt, fyll på med lite vatten i så fall)
- Skala, kärna ur och dela äpplet i tärningar
- Skala och skär morötterna i slantar
- Häll ner i grytan och rör om
- Tillsätt eventuellt mer vatten
- Låt koka ytterligare i ca 30 minuter
- Kolla så att köttet faller isär fint och morötterna känns mjuka
- Plocka upp, lagerblad, kryddpepparkorn och rosmarinskvisten
- Red med lite arrowrot (pudra över och rör om)
- Smaka av med salt och peppar
- Klipp över lite persilja och servera
Ät och Njut av din Mustiga köttgryta tillsammans med Ugnsrostade rotfrukter, Paleolingonsylt och en stor och härlig sallad.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept Sverige långkok
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore [shoppingcarticon] och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken [shoppingcarticon]