Mustig Köttgryta

Ingredienser

Mustig Köttgryta

För 4-6 personer

1 kg   
400 gram   
2 st   
4 st   
1 tsk   
1 tsk   
1 st   
2 dl   
1 st   
2 st   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Bryn i animaliskt fett, ghee eller kokosolja

Husgeråd

Mustig Köttgryta

Så här gör du

  • Dela högreven i mindre delar (grytbitar)
  • Salta och krydda grytbitarna med himalayasalt/havssalt och mald kryddpeppar
  • Bryn köttet i en stekpanna så det får en stekyta
  • Lägg över köttet i en stekgryta

Köp stekgryta

  • Dela eventuellt champinjonerna och hacka löken
  • Bryn champinjonerna och löken i stekpannan tills de fått lite färg
  • Lägg över i stekgrytan
  • Häll över vatten, ska precis täcka allt i grytan
  • Lägg ner lagerblad, kryddpepparkorn, himalayasalt/havssalt och rosmarinskvisten
  • Låt småkoka sakta under lock i 1 timme (kolla då och då så att det inte kokar torrt, fyll på med lite vatten i så fall)
  • Skala, kärna ur och dela äpplet i tärningar
  • Skala och skär morötterna i slantar
  • Häll ner i grytan och rör om
  • Tillsätt eventuellt mer vatten
  • Låt koka ytterligare i ca 30 minuter
  • Kolla så att köttet faller isär fint och morötterna känns mjuka
  • Plocka upp, lagerblad, kryddpepparkorn och rosmarinskvisten
  • Red med lite arrowrot (pudra över och rör om)
  • Smaka av med salt och peppar
  • Klipp över lite persilja och servera

Ät och Njut av din Mustiga köttgryta tillsammans med Ugnsrostade rotfrukter, Paleolingonsylt och en stor och härlig sallad.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept Sverige långkok

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore [shoppingcarticon] och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken [shoppingcarticon]