Kokta revben med smak av Jul

Ingredienser

Revben

För 8 personer

1 kg   
rev
1,5 msk   
1 msk   
2 st   
1 st   
1 st   
0,5 msk   
5 cm   
Efter tycke & smak   

Vi har använt "Rev av bog" (tjocka revben).

Husgeråd

Kokta revben med smak av Jul

Så här gör du

  • Skala apelsinen och skär den på mitten
  • Skala löken och skär den på mitten
  • Tryck i nejlikorna i lökhalvorna
  • Skala ingefäran och skär upp den i slantar
  • Lägg reven och alla övriga ingredienser i en gryta och fyll på med vatten så att det täcker allt
  • Koka upp under lock och låt koka i c:a 2 timmar
  • Känn efter så att benen lossar från köttet (då är reven klara)
  • Lyft upp dina rev
  • Sila buljongen och spara för att senare kunna användas i en soppa eller gryta (går utmärkt att frysa)
  • Skär upp reven och njut av underbart goda Kokta revben med smak av Jul!

Kokta revben är ett perfekt tillbehör på julbordet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

Paleorecept recept Sverige Paleo