Pumpasoppa med sting

Ingredienser

Pumpasoppa med sting

För 6 personer

Tillagningstid:

55 minuter

1 st   
1 st   
4 st   
1 l   
1,5 tsk   
1 msk   
1 msk   
1 msk   
2 msk   
4 dl   

*Ekologisk kryddblandning från spicemaster. Finns att köpa i välsorterade matbutiker.

Lite extra kokosmjölk och persilja till serveringen.

Vid AIP, uteslut chili och kontrollera vad din "Madras curry" innehåller.

Husgeråd

Pumpasoppa med sting

Underbar Pumpasoppa med sting som värmer gott.

Så här gör du

  • Skala och dela pumpan, löken och morötterna i mindre bitar
  • Koka allt i en stor gryta med lättsaltat vatten tills de blivit mjuka
  • Ös ur och spara 1 liter av kokvattnet
  • Häll bort resten
  • Tillsätt det vattnet från koket som du sparat
  • Mixa med hjälp av stavmixer till en slät soppa
  • Sätt grytan med soppan på spisen och tillsätt himalayasalt, kryddblandningen madras curry*, den finrivna ingefäran, finhackad chili och den nypressade citronsaften
  • Tillsätt kokosmjölken
  • Rör om och låt sakta koka upp

Nu är din Pumpasoppa med sting färdig att avnjutas!
 
Vid servering, ringla lite kokosmjölk över och dekorera med persilja. Lite knaperstekt bacon eller rostade pumpakärnor är också gott till!
 
Ät och Njut!
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och Hemköp samt husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

paleorecept recept Sverige Pumpa soppa höst säsong