Raw Chokladtryffeltårta
Så här gör du
Botten
- Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare med knivblad
- Mät upp kokos, solroskärnor och pumpakärnor och häll ner med dadlarna
- Tillsätt lakritspulver
- Mixa till en kladdig deg
- Förse botten på en springform, med löstagbara kanter, med bakplåtspapper
- Tryck ut degen till ett jämt lager i botten på springformen
- Ställ in formen i frysen
Fyllning
- Dela, kärna ur och avlägsna skalet från avokadon
- Lägg avokadon i en större mixerkanna
- Tillsätt kokosolja, honung, raw kakao och äkta vaniljpulver
- Mixa samman till en slät smet med hjälp av en stavmixer
- Ta ut tårtbotten från frysen
- Bred fyllningen över botten
- Sätt folie över formen och ställ in i frysen
Tårtan går utmärkt att göra flera dagar före det är dags att bjuda på den. Ta upp den någon timme innan den ska serveras så att den hinner tina.
Servera tårtan tillsammans med färska jordgubbar, hallon, blåbär eller något annat favorit bär. Om du gör den samma dag så låt den stå ca en timme i frysen innan du ska servera den.
Duka upp och Njut av en Raw Chokladtryffeltårta! Testa gärna också någon utav våra andra härliga tårtor som du hittar här i Paleoskafferiet.
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp, Glimja och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
paleorecept recept tårta choklad tryffel lakrits