Lökpaj med ansjovis och chili

Ingredienser

Lökpaj med ansjovis och chili

Receptet är för 4 personer

Pajdeg

3 dl   
0,5 dl   
1 msk   
1 tsk   
1 st   
40 gram   

OBS! Psylliumhusk och Fiberhusk är samma sak!

Fyllning

4 st   
125 gram   
1 st   

Äggstanning

3 st   
2 dl   
1,5 msk   

Husgeråd

Lökpaj med ansjovis och chili

Så här gör du
 
Börja med pajdegen

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en mixer
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfastform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg

 
Fortsätt nu med resten av pajen

  • Skala och strimla löken i ca 1 cm breda skivor
  • Bryn löken lätt i lite animaliskt fett, ghee [shoppingcarticon] eller kokosolja tills de blir mjuka och glansiga
  • Rensa chilin och finhacka
  • Dra löken från spisen och blanda ner chilin i löken
  • Fördela större mängden av lök och chiliblandningen i pajskalet
  • Fördela ansjovisfileérna över blandningen (OBS! Spara spadet som fileérna ligger i till äggstanningen!)
  • Fördela resterande lök och chiliblandning över ansjovisen
  • Vispa samman ägg, kokosmjölk och anjovisspadet i en bunke
  • Häll äggstanningen över pajen
  • Grädda pajen i ca 35 minuter tills äggstanningen stelnat och den fått fin färg

Lök och Anjovispaj
Ät och Njut av god Lökpaj tillsammans med härliga kokta grönsaker eller en fin sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paj glutenfri glutenfritt mejerifri mejerifritt Paleo paleorecept recept matblogg paleoblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]