Frittatavåfflor

Glutenfria och matiga Frittatavåfflor

Ingredienser

Frittatavåfflor

Receptet är till 4 st våfflor (2 personer)

Tillagningstid:

35 minuter

Frittataröra

1 st   
200 g   
70 g   

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i.

Våffelsmet

6 st   
3 dl   
4 msk   
1 dl   
2 msk   
2 krm   

Smält kokosolja att "smöra" våffeljärnet med.

Det går även att steka våfflorna i en stekpanna eller hälla smeten i en ugnsform och "köra" i ugnen.

Husgeråd

Frittatavåfflor

Härligt goda och matiga våfflor som passar lika bra till frukost eller lunch som på utflykten.

Smakar lika gott varma som kalla och är därför perfekta att ta med på en picknick.

Så här gör du

  • Skölj, rensa och finhacka paprikan
  • Sätt på en stekpanna och klicka i t.ex. ghee
  • När stekpannan blivit varm häll ner den finhackade paprikan
  • Klipp ner baconet och rör om
  • Bryn  ihop lätt
  • Tillsätt Baby spenaten
  • Bryn ihop snabbt tills spenaten blivit mjuk
  • Dra bort stekpannan från plattan och låt svalna medans du rör ihop våffelsmeten
  • Smält kokosolja
  • Knäck äggen i en stor bunke
  • Mät upp och häll ner kokosmjölken
  • Vispa samman
  • Mät upp och häll ner den smälta kokosoljan
  • Vispa samman
  • Mät upp de torra ingredienserna och häll ner i äggsmeten
  • Vispa samman
  • Häll ner paprika, bacon och spenatröran
  • Blanda ihop
  • Låt svälla i 5 minuter
  • Sätt på våffeljärnet, vi använder ett så kallat “Belgiskt våffeljärn“, och grädda våfflorna gyllenbruna
  • Smeten är ganska tjock, så du får hjälpa till att breda ut den något i våffeljärnet. När vi gräddande gick det åt 1,5-2 dl smet per våffla

Våfflor framdukade på ett frukostbord

Nu kan du Njuta av dina supergoda Frittatavåfflor till frukost, lunch eller kvällsmat, så gott!!

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera
Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Våfflor Frittata Fritatta Våffla våffeldagen glutenfri glutenfritt