Lax och brysselkålslåda

Ingredienser

Lax och brysselkålslåda

Receptet är för 2-3 portioner

500 gram   
1 "påse"   
2 st   
1 st   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
1 dl   
Efter tycke & smak   

*Tips: Det fungerar fint med "Pinklax", den är viltfångad och brukar finnas i frysdisken.

Husgeråd

Lax och brysselkålslåda

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Rensa, halvera och förkoka brysselkålen i 4 minuter
  • Häll av vattnet och ringla lite olivolja över
  • Skala och pressa vitlöken över brysselkålen
  • Smaksätt med hackad persilja, lite havssalt och peppar och blanda
  • Dra bort skinnet från laxfilén och skär i kuber
  • Vänd försiktigt ner laxen i brysselkålsröran
  • Dela och pressa saften från citronen över laxen och brysselkålen
  • Häll allt i en ugnssäker form och ringla över kokosmjölken
  • Grädda i ugnen i 20-25 minuter

 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus fisk Paleo recept paleorecept mejerifri mejerifritt matblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]