Valnötsbröd
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175°
- Klä en brödform på cirka 2 liter med bakplåtspapper
- Kör linfröna i en kraftig mixer eller matberedare, till ett fint mjöl
- Blanda linfrömjölet med psylliumhusk, salt, bakpulver, brödkryddor och valnötter i en bunke
- Vispa ihop ägg, kokosmjölk och vatten i en annan bunke, och rör sedan ner blandningen i de torra ingredienserna tills det blir en slät smet
- Häll smeten i formen. Skaka gärna formen lite så att det inte blir några luftfickor i botten
- Baka i nedre delen av ugnen i 80 minuter
Stjälp sedan upp ditt Valnötsbröd ur formen och låt det svalna invirat i en kökshandduk [shoppingcarticon] så blir ytan torr och fin.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus bröd jul Paleo recept
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]