Saftigt morotsbröd
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skala och riv morötterna fint
- Häll fröerna i en matberedare och mixa med knivarna till frömjöl
- Tillsätt saltet och mixa lite igen
- Häll nu ner ca 2 tredjedelar av de finrivna morötterna i blandningen och mixa igen till klibbig deg
- Häll över degen i en stor bunke
- Blanda ner resten av de rivna morötterna
- Vispa äggen i en separat skål och häll sedan äggen över degen
- Blanda väl till en jämn deg
- Klä en brödform med bakplåtspapper
- Klicka i degen i formen och jämna till
- Strö lite sesamfrön över brödet
- Grädda mitt i ugnen i ca 80 minuter tills det har fått fin färg och är genombakat (kontrollera med provsticka)
- Ta ut formen och ta ur brödet ur formen
- Låt brödet svalna inlindad i en handduk på ett galler
Nu kan du njuta av nybakat morotsbröd!
Man kan forma brödet till runda småbröd och då grädda bröden i 1 timme. Vi valde att göra ett helt bröd och la då till ca 20 minuter på gräddningen. Brödet blir väldigt saftigt och går att frysa.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus glutenfri glutenfritt mejerifri mejerifritt Paleo recept paleorecept brödlimpa paleoblogg matblogg baka
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]