Torkade äppelringar
Så här gör du
För Torkugn
- Skiva äpplena tunt (2-3 mm) och försök få så jämna skivor som möjligt (eller använd en mandolin)
- Lägg ut äppelringarna på nätbrickorna
- Pudra med kanel
- Sätt in nätbrickorna i torkugnen
- Ställ torkugnen på 42 grader och 14 timmar
- Låt eftertorka i någon timme (efter att tiden gått ut)
För “vanlig” ugn
- Sätt ugnen på 50 grader
- Skiva äpplena tunt (2-3 mm) och försök få så jämna skivor som möjligt (eller använd en mandolin)
- Lägg ut äppelringarna på ett bakplåtspapper (som ligger på en ugnsplåt)
- Pudra med kanel (man kan ev. pensla med smält kokosolja innan)
- Låt dem vara i ugnen under c:a 5 timmar
- Stäng av värmen och lät dem eftertorka i någon timme med luckan på glänt
Nu kan du njuta av härligt goda Torkade äppelringar! Äppelringarna förvarar du i en tätslutande glasburk eller liknande, de håller väldigt läääänge.
Tips: om du är nyfiken på att köpa en mandolin så läs gärna vår artikel där vi jämför några olika typer av mandolin – länk här.
Paleo så gott och så enkelt!
Magnus & Jenny Paleo paleorecept recept äpple äppleringar torka
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken