Fyllig och kladdig Chokladtårta

Ingredienser

Chokladtårta

Ger 8-10 bitar

10 st   
1 dl   
2 dl   
5 msk   
4 msk   
1 tsk   
1 tsk   
1 nypa   
2 st   
0,5 dl   

Vi använder en springform som är 20 cm i diameter.

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg och mandel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Glimja, Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Fyllig och kladdig Chokladtårta

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare (använd knivarna)
  • Häll på den rivna kokosen
  • Mixa dadlarna och kokosen till en kladdig deg
  • Blanda mandelmjöl, raw kakao, kokossocker, äkta vaniljpulver, bakpulver och havssalt i en skål
  • Häll över dadel- och kokosdegen och mixa lite till
  • Knäck i äggen och mixa ytterligare
  • På slutet tillsätter du även den smälta kokosoljan och mixar lite till
  • Smörj en springform med kokosolja

Köp springform

  • Klicka i smeten i formen och bred ut den
  • Grädda kakan i 8-10 minuter till kakan fått en tunn “hård yta”
  • Ta ut kakan och låt den vila i kylen en timme innan du serverar den

Fyllig och kladdig Chokladtårta 1

Tips! Servera din Fylliga och kladdiga Chokladtårta med Ingefärsgrädde och Mangokräm eller varför inte med Lemon Curd och färska bär.

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Glimja, Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Signaturbild på Jenny & Magnus

paleo sverige paleorecept kladdkaka paleoblogg glutenfritt mejerifritt mjölkfritt baka