Formfranska

Ingredienser

Formfranska

Receptet är för 1 bröd

4 dl   
0,5 dl   
1 dl   
1 dl   
1 msk   
0,5 tsk   
6 st   
3 dl   
1 dl   

Du behöver också smält kokosolja och lite sesamfrön att bröa formen med samt lite sesamfrön att dekorera brödet med.

Husgeråd

Formfranska

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smält kokosoljan
  • Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke
  • Vispa samman äggen, kokosmjölken och den smälta kokosoljan i en annan bunke
  • Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör om till en deg
  • Låt degen svälla i 5 minuter
  • Pensla en brödform med smält kokosolja och bröa den med sesamfrön
  • Klicka i degen i brödformen och tryck lite försiktigt så att degen fyller brödformen och tar bort eventuella luftfickor
  • Släta till brödet med hjälp av en sked som du doppar i vatten
  • Strö lite sesamfrön på brödet
  • Grädda brödet mitt i ugnen i 45 minuter
  • Ta ut brödet och låt det stå ca 5 minuter innan du vänder upp det. Låt det svalna inlindat i en handduk på galler

Paleoformfranska
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus baka Paleo paleorecept recept glutenfri glutenfritt paleoblogg matblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]