Mjuk kanelkaka

Ingredienser

Mjuk kanelkaka

Receptet är för 1 kaka

6 st   
120 ml   
120 ml   
3 msk   
(alt. 3 msk   
1 msk   
1 tsk   
0,5 tsk   
1 msk   
För att ströa formen   

Lite smält kokosolja för att smörja formen och lite riven kokos att ströa den med.

Man kan byta ut kokossocker mot samma mängd honung.

Husgeråd

Mjuk kanelkaka

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Blanda ägg, kokosmjöl, kokosolja, kokossocker (alt. honung), vaniljpulver, bakpulver, havssalt och kanel i en bunke
  • Mixa med stavmixer till slät smet
  • Smörj och ströa formen
  • Häll/klicka i smeten i formen och jämna till den med en sked
  • Grädda i ugnen i 35 minuter, känn med provsticka
  • Ta ut kakan och låt den svalna något innan du vänder upp den

 
Nu är det bara att duka upp för en god fikastund med Mjuk kanelkaka och kaffe eller te.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus fika baka Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]