Semmelkladdkaka

Glutenfri Semmelkladdkaka

Ingredienser

Semmelkladdkaka

Ger 8-10 bitar

Baktid:

25 minuter

Kladdkaka

125 g   
3 st   
0,5 dl   
3 msk   
4 dl   
2 tsk   
1 tsk   
1 tsk   
1 nypa   

Bakform:

20 cm i diameter

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg och mandel.

Semmelkladdkaka

Vi älskar verkligen semlor av olika slag och varianter och om du älskar semlor lika mycket som vi så är denna ljuvliga Semmelkladdkaka verkligen för dig!

En helt magiskt god och naturligt glutenfri Semmelkladdkaka, som dessutom är bakad helt utan mejerier och vitt socker, helt Paleo precis som vi vill ha det.

Glutenfria Semlor

Så länge vi kan minnas så har perioden när det var säsong för semlor alltid varit något vi såg fram emot. Oftast så bakade vi semmelbullarna själva och fyllde med den klassiska mandelmassan och vispgrädden.

När vårt liv förändrades och vi började äta Paleo så var semlor något vi verkligen saknade under semmelsäsongen och det tog flera år innan vi började experimentera och baka egna Paleo semlor.

Idag njuter vi gärna av en god Paleo semla helt naturligt fri från gluten, mejerier och vitt socker!

Olika varianter på semla

Att testa lite olika varianter på semla är något som ökat nyfikenheten på detta goda bakverk och det har blivit några härliga varianter under åren. För dig som älskar semlor… låt dig inspireras av dessa goda recept!

Glutenfri Semmelkladdkaka

Nu får våra recept på semlor fint sälskapp av denna goda Semmelkladdkaka. Baka och njut till ditt fika!

Så här gör du

  • Klä botten på en springform med bakplåtspapper och smörj kanterna med lite ghee
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smält ghee
  • Kärna ur dadlarna
  • Lägg ner dadlarna i en matberedare med knivblad eller en mixerkanna om du använder stavmixer
  • Tillsätt äggen
  • Mixa samman i någon minut till smeten ljusnar och blir lite fluffig
  • Tillsätt smält ghee och lönnsirap
  • Mixa ihop ytterligare någon minut
  • Häll över smeten i en bunke
  • Blanda samman de övriga ingredienserna och vänd ner i smeten
  • Häll ner smeten i springformen och fördela den i ett jämnt lager
  • Strö över rostad hyvlad mandel
  • Grädda mitt i ugnen i 10 – 12 minuter (ska “dallra” men vara torr på ytan)
  • Ta ut och låt svalna
  • Ställ in kladdkakan i kylen och låt stå i ca 1 timme så den blir kall

Servera din Semmelkladdkaka med vispad kokosgrädde smaksatt med lite äkta vaniljpulver.

Tips! Om du önskar så pudra över lite tapiokamjöl över kladdkakan vid servering. Detta är enbart för utseendets skull.

Semmelkladdkaka - helt Paleo!

Mer kladdkaka

Vill du njuta av fler goda kladdkakor kan vi rekommendera följande recept här från Paleoskafferiet.

Vi gör Paleo enkelt, gott och inspirerande för dig!

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak