Champinjon och avokadosallad med smak av vitlök och chili

Ingredienser

Champinjon och avokadosallad

För 2 personer

8 st   
2 st   
60 gram   
3 st   
10 cm   
0,5 st   
0,5 st   
2 st   
Efter tycke & smak   

Husgeråd

Champinjon och Avokadosallad

Så här gör du
 

  • Skiva champinjonerna
  • Bryn champinjonerna gyllen bruna i olivolja
  • Pressa ned vitlöksklyftorna i champinjonerna i slutet av stekningen och låt de fräsa med en kort stund
  • Häll upp champinjonerna på en tallrik och låt svalna
  • Skölj bladspenaten och knipsa av stjälkarna
  • Lägg bladspenaten i en stor skål
  • Skölj och dela tomaterna och gurkan i små tärningar och lägg i skålen
  • Skala och hacka den halva rödlöken smått och tillsätt även denna
  • Skölj och rensa chilin. Hacka den fint och strö över salladen
  • Dela avokadon, gröp ut den och dela i mindre bitar
  • Blanda ner avokadon och de vitlöksstekta champinjonerna i salladen
  • Blanda försiktigt och ringla över lite olivolja som du också vänder ner i salladen

 
Nu är salladen klar! Du kan enkelt förbereda salladen i förväg men vänta då med att röra ner avokadon till precis innan serveringen då den mörknar ganska fort.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]