Hemmagjord Cashewmjölk

Enkelt och gott med egen Cashewmjölk

Ingredienser

Cashewmjölk

Ger ca 1 liter

Tillagningtid:

5 minuter*

2,5 dl   
9 dl   
1 msk   
1 nypa   

*Tiden för blötläggning är ej medräknad.

Husgeråd

  

Allergiinformation: Receptet innehåller cashewnötter.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren & Kocken.

Cashewmjölk

Att göra egen hemmagjord Cashewmjölk är så enkelt! Med sin krämighet och neutrala smak har chasewmjölk blivit en ny favorit här hemma.

Det du behöver är en kraftig mixer och sedan är du redo att ta tag i uppgiften som bara tar några minuter.

Mejerifritt

Inom Paleokosten så utesluts mejeriprodukter och den är därför helt naturligt helt fri från mjölk och laktos. Detta kan tyckas vara svårt i början när man gör en kostomläggning, för vad ska man använda istället?

Kokosmjölk

Kokosmjölk eller kokosgrädde är något som vi ofta under åren har använt istället för mejeriprodukter i våra recept och efter många års användande av kokosmjölk så känner vi numer knappt smaken av kokos.

MEN vi vet att de finns de som tycker att kokossmaken tar över och kanske vill ha något alternativ till kokosmjölken att använda t.ex. i kaffet, smoothie, chiapuddingen eller frukostgröten.

Cashewnötter och mandel

Att använda sig av mjölk gjord på nötter är ett alternativ och sedan tidigare så hittar du receptet på hur du gör egen mandelmjölk här i Paleoskafferiet.

Mandelmjölk fungerar utmärkt när man bakar, gör mandelmassa eller andra sötsaker. Däremot kan den upplevas för söt i smaken till matlagning. Den är också ganska “vattning” i konsistensen om man vill uppnå en krämighet.

Mjölk gjord på cashewnötter däremot kan bli otroligt krämig beroende på hur mycket vatten du tillsätter.

Så testa gärna att göra din egen cashewmjölk!

Så här gör du

  • Blötlägg cashewnötterna över natten
  • Efter blötläggningen, häll av blötläggningsvattnet och skölj av cashewnötterna. Låt de rinna av
  • Häll ner cashewnötterna i en kraftig mixer med hög effekt
  • Tillsätt vatten och de övriga ingredienserna
  • Mixa på högsta effekt i några minuter till en slät mjölk
  • Häll upp på flaska eller i tillbringare med lock och ställ in i kylen
  • Vispa eller skaka mjölken innan du ska använda den
  • Mjölken håller 4-5 dagar i kylen

Tips! Vill du att din Cashewmjölk ska vara något “krämigare”, t.ex. om du vill ha den som kaffegrädde eller använda den som grädde i din gratäng, så minska bara något på vattnet tills du får önskad konsistens.

Att göra egen cashewmjölk är så enkelt!

Recept med cashewnötter

Här i Paleoskafferiet hittar du flera goda recept där vi använt oss av mjölk, grädde och kräm gjord på cashewnötter istället för mejeriprodukter och vi tipsar gärna om följande:

Tid att njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak