Julmüsli med apelsin och kakao
Brukar du äta müsli eller granola till frukost? Med denna glutenfria Julmüsli får du extra njutfulla frukostar med smak av jul!
Enkel frukost
En krämig Frisk avokadokräm eller en kokosghurt som toppas med en god och knaprig müsli är en frukost som många startar dagen med. Det är ett enkelt och snabbt sätt att få något i magen innan dagen sätter fart.
Glutenfri müsli
Vårt recept på Paleomüsli är ett mycket välbesökt recept här i Paleoskafferiet och det är så härligt att ha en burk med denna glutenfria müsli redo i skafferiet. Med rostade nötter och fröer som blandas tillsammans med ljuvliga kryddor och torkad frukt kan det ju inte bli annat än underbart gott!
Müsli till jul
I detta recept på müsli vill vi föra in julens härliga smaker av apelsin och choklad i din frukostmüsli. Låt julens smaker omfamna dig och njut!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Hacka mandlar, pekannötter och hasselnötter grovt
- Blanda samman nötter och fröer i en stor bunke
- Tillsätt kakao, äkta vaniljpulver, kardemumma samt kanel och blanda samman
- Mät upp kokosolja och lönnsirap i en skål och rör ihop
- Riv zest från apelsinen
- Blanda ner apelsinzestet med kokosoljan och lönnsirapen
- Klicka ner i bunken med nöt- och fröblandningen
- “Krama” ihop så att allt blandas
- Fördela müsliblandningen på en plåt i ett jämnt lager
- Rosta mitt i ugnen i 15-18 minuter, rör om efter halva tiden
OBS! Ha koll på slutet av rostningen så att pekannötterna inte bränns, det kan gå fort.
- Ta ut müslin och låt den svalna
- Dela fikon och aprikoser i mindre bitar
- Blanda ner tranbär, fikon och aprikoser med den avsvalnade müslin
Förvara din Julmüsli torrt i en burk.
Frukosttips
Här i Paleoskafferiet hittar du många goda paleofrukostar som ger en bra start på dagen. Vi tipsar gärna om följande:
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore