Blåbärspaj med pekannötstäcke
Om du älskar att njuta av en riktigt god bärpaj då och då, ja då måste du testa denna underbara Blåbärspaj med krispigt pekannötstäcke. Den underbara kombination av blåbär, pekannötter och kardemumma är helt fantastisk!
Glutenfri bärpaj
Vi älskar paj och bjuder gärna på en god bärpaj till kaffet när vi får besök eller när vi vill njuta lite extra gott.
Inom Paleo så använder vi oss av råvaror som är helt naturligt fria från gluten och när vi bakar bärpaj så är det ofta mandelmjöl eller något annat nötmjöl som används och då gärna i en kombination med lite tapiokamjöl för att få ett luftigare och krispigare resultat.
I denna underbara Blåbärspaj så tillsätter vi också pekannötter som lyfter pajen till något alldeles extra. Så varför inte bjuda in några vänner på en riktigt gott fika med denna härliga Blåbärspaj!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda blåbären med tapiokamjölet och häll ner i formen
- Smält ghee
- Hacka pekannötterna grovt och lägg ner i en bunke
- Tillsätt de övriga torra ingredienserna med pekannötterna
- Rör samman så de blandar sig
- Tillsätt lönnsirap och smält ghee
- Rör samman till en kladdig deg
- Fördela pekannötsdegen över blåbären
- Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter tills den börjar få fin färg
Servera din Blåbärspaj tillsammans med förslagsvis lite glass eller vispad kokosgrädde och njut!
Fler goda pajer
Äpplen, blåbär, hallon, rabarber, jordgubbar… Ja, med vad väljer du att fylla din paj?
Här i Paleoskafferiet hittar du flera goda recept på söta pajer och vi tipsar gärna om följande:
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och Hemköp