Currystekt kycklingfilé med vitlöksgurt
Tycker du om kyckling? Då måste du testa detta goda recept på currystekt kycklingfilé som du serverar med en krämig vitlöksgurt och förslagsvis ett härligt blomkålsris, såååå gott!
Marinad med coconut aminos
I marinaden till kycklingen använder vi oss av coconut aminos som utvinns från kokosblommans saft, även kallad kokossav. Du kan använda coconut aminos på samma sätt som du skulle använda en sojasås. Alltså i marinader, tillsammans med sushi, till sås, till wokgrönsaker, i en salladsdressing eller en gryta. Ett riktigt bra alternativ om man önskar utesluta soja, ger konsistens och färg samt en fin och saltsyrlig god smak.
Gör gärna ett besök på bloggen och läs mer i vår artikel om coconut aminos.
Kyckling till middag
Nästa gång du planerar för en riktigt god kycklingmiddag så testa detta härliga recept på Currystekt kycklingfilé med vitlöksgurt!
Så här gör du:
- Skär kycklingfiléerna i 2 cm tjocka skivor
- Blanda samman ingredienserna till marinaden i en bunke
- Vänd ner den skivade kyckling i marinaden med hjälp av en sked, se till att alla bitar blir täckta med marinaden
- Ställ åt sidan i 10 minuter
Medan kycklingen står och drar i marinaden så gör du din vitlöksgurt
- Lägg ner kokosgurten i en skål
- Skala och pressa ner vitlöksklyftan
- Tillsätt pressad citron
- Rör om så det blandar sig fint
- Smaka av med lite havssalt och nymald svartpeppar
- Ställ in i kylen medan du fortsätter med kycklingen
Tips! Om du upplever att din vitlöksgurt är alldeles för lös så vispa ner lite tapiokamjöl (1-2 tsk), den kommer tjockna när den får stå i kylen.
- Stek skivorna med kycklingfilé i en stekpanna tillsamman med ghee 2-3 minuter på varje sida, skär lite i kycklingen för att se att den är klar.
Servera din currystekta kycklingfilé direkt tillsammans med vitlöksgurten och förslagsvis blomkålsris.
Snabbvariant på blomkålsris
Till den Currystekta kycklingfilén med vitlöksgurt är det gott med Blomkålsris och vi tänkte här tipsa om hur vi gör en snabbvariant.
- Riv önskad mängd blomkål grovt på ett rivjärn och lägg ner i en bunke
- Koka upp vatten
- Häll det kokande vattnet över blomkålen
- Låt stå 5 minuter
- Sila av vattnet och pressa lätt ur blomkålen
- Lägg över i bunken igen
- Smaka upp med salt och peppar
- Rör ner lite hackad persilja om du önskar, vi använder fryst
- Servera och njut!
Blomkålsriset går bra att värma och är även perfekt att ha som bas i sallad!
Fler goda recept med kyckling
Vill du laga fler goda rätter med kyckling till middag så kan vi varmt rekommendera:
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Gröna gårdar, Bodystore, LifeButiken.se, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken