Morotskaka med kokos- och limeglasyr

Morotskaka med kokos och limeglasyr

Ingredienser

Morotskaka

Ger 1 kaka, 12 rutor

Baktid:

70 minuter

Kaka

6 st   
2 msk   
1 dl   
1,5 dl   
1 msk   
2 tsk   
1 tsk   
0,5 tsk   
2 tsk   
3 dl   

Vi använder en ugnsform med måttet 25x20 cm.

Glasyr

2 dl   
0,5 dl   
1 msk   

Topping

Efter tycke smak   

Husgeråd

Morotskaka med kokos- och limeglasyr

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg och honung vitt och pösigt i en bunke
  • Tillsätt den smälta kokosoljan och vispa ihop snabbt
  • Blanda samman de torra ingredienserna och häll ner i äggsmeten
  • Vispa samman till en smet
  • Skala och finriv morötterna
  • Rör ner de rivna morötterna
  • Klä formen med ett bakplåtspapper
  • Häll/klicka ner smeten i formen och fördela jämna med en sked
  • Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter tills provstickan känns torr
  • Ta ut kakan och låt svalna

Glasyr och topping

  • Värm kokossmöret något så att det mjuknar och blir flytande och lätt att hantera
  • Dra bort från plattan och rör samman kokossmöret med kokosolja och honungen till en glasyr
  • Låt svalna något (ska inte stelna)
  • Fördela glasyren över kakan
  • Tvätta en lime väl och riv skalet (zest) fint över glasyren
  • Låt kakan svalna helt innan du skär den i rutor, förvara kakan i kylen i en burk – går även bra att frysa

Glasyren blir hård då kakan förvaras i kylskåp, men mjuknar i rumstemperatur.

Ät och Njut av underbar Morotskaka till kaffet.

Glutenfri Morotskaka

 

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak