Morotskaka med kokos- och limeglasyr
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ägg och honung vitt och pösigt i en bunke
- Tillsätt den smälta kokosoljan och vispa ihop snabbt
- Blanda samman de torra ingredienserna och häll ner i äggsmeten
- Vispa samman till en smet
- Skala och finriv morötterna
- Rör ner de rivna morötterna
- Klä formen med ett bakplåtspapper
- Häll/klicka ner smeten i formen och fördela jämna med en sked
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter tills provstickan känns torr
- Ta ut kakan och låt svalna
Glasyr och topping
- Värm kokossmöret något så att det mjuknar och blir flytande och lätt att hantera
- Dra bort från plattan och rör samman kokossmöret med kokosolja och honungen till en glasyr
- Låt svalna något (ska inte stelna)
- Fördela glasyren över kakan
- Tvätta en lime väl och riv skalet (zest) fint över glasyren
- Låt kakan svalna helt innan du skär den i rutor, förvara kakan i kylen i en burk – går även bra att frysa
Glasyren blir hård då kakan förvaras i kylskåp, men mjuknar i rumstemperatur.
Ät och Njut av underbar Morotskaka till kaffet.
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken