Kaffelängd med äpple och kanel
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält kokosoljan
- Vispa ägg och honung vitt och pösigt i en bunke
- Rör ner den smälta kokosoljan
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, blanda väl
- Låt stå och svälla i 5 minuter
- Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och kavla försiktigt ut smeten genom att först lägga ett nytt bakplåtspapper över smeten
- Avlägsna försiktigt de översta bakplåtspappret
- Skala och riv äpplena och strö över degen
- Strö kanel och lite kokossocker över äpplena
- Vik med hjälp av bakplåtspappret en liten bit i taget till en längd
- Avsluta rullningen med att vända skarven ner mot bakplåtspappret och dra över till en plåt
- Klipp några snitt på längden
- Pensla längden med uppvispat ägg och strö över lite mandelflan
- Grädda i ca 20 minuter till längden blir gyllene brun
Ät och Njut av härlig kaffelängd med äpple och kanel till helgens fika. Kaffelängden går utmärkt att frysa.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus kaffe Paleo recept fikabröd
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]