Färgstark vårsallad

Ingredienser

Färgstark vårsallad

För 4-6 personer

250 g   
250 g   
Efter tycke & smak   
2 st   
250 g   
250 g   
200 g   
4 st   
70 g   
1 kruka   
1 st   
Efter tycke & smak   

Vid AIP, uteslut cocktailtomater.

Färgstark vårsallad

Så här gör du
 

  • Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten
  • Skölj och skär bort det ”hårda” längst ner på sparrisen
  • Skär sparrisen i mindre bitar
  • Låt sparrisen sjuda i 4-5 minuter tills de blir mjuka. Kolla så att de färdiga med hjälp av en provsticka.
  • Häll av kokvattnet och häll på kallt vatten, ställ åt sidan
  • Dela champinjonerna i mindre delar
  • Stek gyllene i olivolja
  • Pressa ner vitlöksklyftorna och rör om, ta bort från spisen och ställ åt sidan
  • Skölj och skär rädisorna i slantar, cocktailtomaterna på hälften, gurkan i mindre bitar och vårlöken i strimlor
  • Häll över i en stor skål/bunke
  • Skölj och tillsätt ruccolan
  • Grovhacka och tillsätt persiljan
  • Häll av vattnet från sparrisen och tillsätt även dessa tillsammans med champinjonerna
  • Pressa över saften från citronen
  • Rör om försiktigt
  • Strö över lite flingsalt

 
Servera denna fräscha sallad med smak av vår som en egen rätt eller som ett gott tillbehör till köttet, kycklingen eller fisken.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]